Transport aerian

Transportul de pasageri sau mărfuri plătitoare pe calea aerului se numește transport aerian. În prezent, această afacere este făcută exclusiv de avioane. Dirijabile gigantice, sau dirijabile, au încercat să concureze cu avioanele chiar acum cincisprezece sau douăzeci de ani, dar avioanele s-au dovedit a fi mai rapide și, pe termen lung, mai ieftine. Cea mai mare parte a activității companiilor implicate în transportul aerian transport romania italia este transportul de pasageri. Marfa ușoară și expres este transportată atunci când trebuie să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil, dar cea mai mare parte a mărfurilor grele este încă transportată de nave sau căi ferate. Transportul aerian este probabil afacerea cu cea mai rapidă creștere din lume. De când a fost inventată calea ferată, acum aproximativ 125 de ani, a transportat majoritatea pasagerilor și a mărfurilor pe uscat în întreaga lume. Inca o face.

Cu toate acestea, în 1954, doar companiile aeriene din Statele Unite au transportat pasageri peste 12 miliarde de mile de pasageri, în comparație transport persoane romania olanda cu 32 de miliarde de mile de pasageri pentru căile ferate, mai mult de o treime, iar numărul de pasageri aerieni creștea în fiecare an. Întrucât pasagerii iau avioanele doar pe distanțe destul de lungi, în timp ce cea mai mare parte a afacerilor feroviare se desfășoară pe distanțe scurte, companiile aeriene au egalat cel puțin companiile de căi ferate în ceea ce privește numărul de pasageri pe care i-au transportat pe aceeași rută. Marele avantaj al călătoriei cu avionul este viteza cu care este finalizată călătoria. Avioanele de linie, giganticele avioane de lux folosite pentru călătoriile pasagerilor, mergeau cu mai mult de 350 de mile pe oră (iar avioanele cu reacție, în care britanicii erau pionierii, se apropiau de 500 de mile pe oră).

În timp ce un tren rapid ar putea ajunge la 100 de mile pe oră sau chiar puțin mai mult pe o porțiune lungă, dreaptă și plană, au avut probleme cu o medie de peste 60 de mile pe oră pentru o călătorie completă. Pasagerul companiei aeriene ar putea economisi oriunde de la patru cincimi până la nouă zecimi din timpul călătoriei dacă mergea cu avionul. În călătoriile scurte, companiile aeriene nu erau încă capabile să concureze cu căile ferate, deoarece un pasager i-a luat atât de mult timp să ajungă la aeroportul din orașul din care a plecat și de la aeroport în orașul în care călătorește. Lumea aviației s-a gândit că acest lucru ar putea fi în cele din urmă depășit dacă elicopterele aterizează chiar în centrele orașelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *