Hvad fødevarecateringfirmaer bør vide om renlighed og fødevarehåndtering

I ethvert cateringfirmas køkken er den primære bekymring renlighed og korrekt fødevarehåndtering. Personale bør være opmærksomme på, hvordan https://stubbs.dk de køber og opbevarer råvarer, så de bevarer deres kvalitet og er fuldstændig sikre mod forurening. Køkkenhygiejne har til formål at reducere risikoen for bakterievækst til nul. Ellers kan bakterier formere sig med en hurtig hastighed, hvilket forårsager faren for madforgiftning.

Hvordan holder man råvarer sikre? At udvikle gode vaner i køkkenet er ret nemt. Her er nogle trin, du kan følge for at undgå madforgiftning.

Køling – Afkøl mad så hurtigt som muligt. Alle letfordærvelige fødevarer inklusive kød, fisk, mejeri- og fjerkræprodukter, salater, grønne bladgrøntsager bør opbevares i køleskabet. Opbevar forskellige fødevarer i de forskellige dele af køleskabet. Opbevar råt kød og fisk i den koldeste del, kogte retter i midten, grøntsager og salater i skuffen og helst mejeriprodukter i døren. Undgå at putte for meget, da dette blokerer luftcirkulationen.

Frysersikkerhed – Fryseren bevarer madvarer og forhindrer tab af næringsstoffer. Brug aluminiumsfolie eller frysepose til at pakke pakker ind til frysning. Kogt mad skal anbringes i lufttætte beholdere. Det er også klogt at mærke pakker med datoer og indhold. Hvis du ikke kan huske, hvornår maden var nedkølet, er det bedre at smide dem væk.

Renlighed i køkkenet – Vask dine hænder med varmt vand og sæbe, før du laver mad. Rengør arbejdsområdet dagligt med desinfektionsmiddel. Tør overflader af og hold dem tørre. Fugt giver grobund for bakterier. Før du hakker grøntsager, skal du rense din kniv og bord grundigt, især efter at have hakket kød. Hæld kogende vand på dit skærebræt for at sterilisere det. Tør spild op på køkkengulvet og brug køkkenpapir eller ren klud til at tørre madspild op, efterhånden som det opstår. Læg køkkenklude i blød i mild blegemiddelopløsning efter brug. Undgå at bakterier ophobes ved at skifte viskestykker hver dag. Husk på, at nøglen til et sikkert køkken er god hygiejne.