Du har besluttet at anlægge en have, men du har brug for grundlæggende havearbejde tips til begyndere, dette er stedet at være. Havearbejde er blevet en dejlig hobby for mennesker over hele haveglad verden.

Der er mange belønninger til gartneren, det visuelle i hans skabelse, duften af blomsterne, god frisk luft og masser af motion. Forestil dig en weekend tilbragt i gården med fødderne oppe og drikke i de spektakulære haver, som du har skabt frugterne af dit arbejde og kærlighed. Hvis du er en nybegynder gartner, er her nogle grundlæggende haveråd. Uanset hvor meget plads du har, kan du skabe en mesterværkshave.

De grundlæggende havetips til begyndere hjælper dig med at skabe nye haver og gøre det til en vellykket og glædelig oplevelse. Gå langsomt i starten, start i det små, men brug din fantasi. Vælg et projekt, der ikke vil tage lang tid at gennemføre. Hvis det tager dig uger at afslutte et projekt, vil du blive frustreret og begynde at hade det projekt, du gerne ville nyde. Selvom du har 75 eller 100 kvadratmeter, vil du blive overrasket over, hvor meget du kan plante.

Hvis du er fast besluttet på at have et større projekt, så arbejd i sektioner og vend din opmærksomhed mod et område ad gangen. På denne måde, når hver sektion er færdig, kan du nyde det færdige job. Dette vil også opbygge din selvtillid, mens du fortsætter, hvilket gør det næste afsnit ikke så skræmmende.

Men for en nybegynder gartner er en lille have er optimal. Du bliver nødt til at lære det grundlæggende i havearbejde, alt om sygdom, den bedste måde at bekæmpe ukrudt og skadedyr på, den vigtige vanding og hvornår og hvordan man skal gøde. Efter dit første projekt kan du forstørre haven eller plante en et andet sted i din have med din nyfundne selvtillid.

For at skære ned på lugningen i din have skal du placere mulch omkring planterne. Dette tjener tre formål; det skærer ned på at luge, samt hjælper med temperaturkontrol og vandretention. Indrømmet, at der er nogle gartnere, der elsker at bearbejde jorden og luge planterne, men det ville være mere givende at passe planterne eller bare se dem vokse. For at opretholde virkelig sunde planter vand i længere perioder, men sjældnere. Lad ikke planterne tørre ud. Vand altid tidligt om morgenen, så plantebladene når at tørre ud i løbet af dagen, hvilket hjælper med at forebygge svampesygdomme.

Efter plantning, prøv at få din have til at forblive pesticidfri. En særlig god naturlig afskrækkelse er som følger:

Kombiner 1 tsk opvaskemiddel og 1 kop vegetabilsk olie i en krukke. Ryst kraftigt. I en tom sprayflaske kombineres 2 teskefulde af denne blanding og 1 kop vand. Brug med ti dages mellemrum (eller oftere hvis nødvendigt) for at befri planter for hvidfluer, mider, bladlus, skæl og andre skadedyr.

Dette er de grundlæggende havearbejde tips til begyndere. Husk, at du kan skabe dejlige haver i containere, som du kan flytte rundt på, som du vil. Der er hundredvis af forskellige plantekombinationer og beholdere, som du kan bruge til en containerhave. Så hvis du er en lejlighed eller ejerlejlighed, kan du plante dejlige haver på din altan eller terrasse. Det grundlæggende tip her er, at containerhaver tørrer meget hurtigere ud end planterne i jorden, så vær opmærksom på at kontrollere dem for fugt.