Gepolijste betonnen vloeren zien er geweldig uit

Vroeger zag je alleen betonnen vloeren zonder enige vorm van bedekking in industriële omgevingen, in de garage of misschien in een onafgewerkte polybeton kelder. Vroeger dachten mensen dat betonnen vloeren er goedkoop uitzagen, alsof je geen tapijt of een andere bekleding kon betalen. Sinds kort is daar verandering in gekomen doordat steeds meer mensen zich realiseren dat een gepolierde betonvloer er echt geweldig uitziet. Combineer dit met betonetsen en je krijgt echt een heel kunstige uitstraling op je vloeren.

Een van de drijfveren achter het polijsten van de vloer in plaats van het bedekken met tapijt of tegels, is het huidige gebruik van verwarmingssystemen in de vloer. Deze systemen pompen warm water naar alle kamers op de begane grond van het huis en verwarmen zo van onder naar boven. Dit is de meest efficiënte manier van verwarmen omdat warmte stijgt, zodat u geen extra energie hoeft toe te voegen om de lucht te verwarmen om de vloeren lekker warm te krijgen. In plaats daarvan warmt het vloersysteem op, waardoor de temperatuur in de kamers op de eerste verdieping stijgt, waarna de warmte door het huis omhoog gaat en de overige ruimtes verwarmt.

Als u denkt aan een gepolierde betonnen vloer, dan is uw eerste keuze of u de vloer al dan niet beitst. Het polijsten werkt hetzelfde, maar u kunt ervoor kiezen om de traditionele grijze kleur te behouden of deze te veranderen met een andere kleur die u kiest. Houd er echter rekening mee dat als u vlekken op de vloer maakt en deze vervolgens polijst, u het polijstmiddel moet verwijderen en het beton moet slijpen om de vlek er weer af te krijgen als u later van gedachten verandert. Bedenk dus goed of je de komende jaren met die blauwe of rode vloer kunt leven.

Een andere optie om over na te denken is etsen. Dit proces omvat het verwijderen van het cementbindmiddel van de bovenste laag van het beton, waardoor het aggregaat (gesteente) eronder zichtbaar wordt. Je kunt ervoor kiezen om je hele vloer op deze manier te doen of alleen de rand of een ontwerp in het midden te etsen. Welke kant je ook kiest, dit zal veel karakter toevoegen aan de vloer.

Een ander gebruik van betonpolijsten zijn muren, aanrechtbladen en zelfs meubels. Je denkt misschien dat een of twee muren in je woonkamer met zichtbeton er heel goedkoop uit zouden zien, maar in werkelijkheid kan het met de juiste accenten er heel chique uitzien. Betonnen aanrechtbladen worden ook veel populairder omdat mensen zich realiseren dat ze een stuk goedkoper zijn dan graniet, maar echt een leuke touch kunnen toevoegen aan de keuken.