Forståelse af kommercielt hundefoder

Din hunds ernæring spiller en alvorlig rolle for deres helbred. Med alle de forskellige typer og kvaliteter af foder derude, hvad fodrer du din hund, som vil holde den sund og sygdomsfri? Er det altid bedst at fodre din hund med premiumfoder? Har du virkelig brug for at købe den dyrere mad? Er det ikke lige hundetilbehør meget? Kan du ikke bare hente en pose hundefoder i den lokale købmand og kalde det godt?

Jeg er sikker på, at du har hørt alle meningerne om, hvad det bedste foder til din hund er. Her skal vi diskutere kommercielt premium hundefoder vs. tilbudsmærker.

Det kan være meget fristende at købe en pose med hundefoder for at spare nogle penge. Når alt kommer til alt koster premium mad mere, og du får mindre. Du får stadig for det meste protein og lidt fedt, hvilket de fleste billige mærker holder sig godt inden for AAFCO-normerne. Dette ville bestemt ikke skade din hund vel? Forkert!

Forskellen mellem førsteklasses hundefoder og billige hundefoder er meget mere end blot prisen. Det er kvaliteten af ​​ingredienserne. Premium hundefoder har en tendens til at have ingredienser, som er meget lettere fordøjelige og har større næringsværdi. Det betyder, at du fodrer mindre og har mindre at øse op i baghaven, når din hund bæver.

Tilbudsmærke hundefoder er fremstillet med billigere produkter såsom sojaprotein, kød- og benmel og fyldstoffer.

Disse ingredienser tilføjer bulk til foderet, så du skal fodre mere for at få den rigtige mængde ernæring til din hund. Disse fødevarer har normalt former, farver og kunstige smagsstoffer for at forbedre smagen. Din hund har ikke brug for dette, og du ender med at bruge meget mere på at fodre din hund, end du ville gøre ved at fodre den med et førsteklasses mærke.

Enhver besparelse, du måske tror, ​​du får ved at købe et billigt hundefoder, bliver spist op af din hund, fordi du skal fodre dem mere. Hvis du ønsker, at din hund skal have et sundt liv og ikke ender med at gå i stykker med hundefoder, anbefaler jeg stærkt, at du fodrer din hund med et førsteklasses mærke.

I dag er det meget nemt at finde ud af, hvad der er i det foder, du fodrer din hund. Sundheds- og sikkerhedsbestemmelser kræver, at hundefoderproducenter angiver ingredienserne og næringsværdien i det hundefoder, de laver.

For at få en sund hund, er der nogle grundlæggende komponenter, som skal være til stede for god ernæring. Disse er:

Proteiner
Kulhydrater
Vitaminer, mineraler og fedtstoffer
Ingredienserne på beholderen er listet i faldende rækkefølge efter vægt. Med andre ord er hver ingrediens listet i rækkefølge efter, hvor meget af ingrediensen der faktisk er i produktet. Så hvis en ren kødkilde som oksekød, kylling eller lam er øverst på listen, ved du, at du fodrer din hund med et proteinrigt foder.

Kommercielt tilberedt dyrefoder kommer i tre forskellige former. De er Kibble (tørfoder), dåsemad (vådfoder) og Semi-fugtig (burger-type fødevarer).

Så hvilken fodrer du din hund, hvis de alle hævder at være ernæringsmæssigt komplette? Igen skal du tænke dig om og se på, hvad der er i fødevarerne. Du bør også overveje din hunds alder. Er de en hvalp eller en voksen? Hvalpe har brug for en vækstformelfoder, indtil de er mindst et år gamle.

Der er andre overvejelser at huske på, hvis din hund er voksen. Er din hund aktiv eller ligger den hele dagen? Er de en jagthund eller en slædehund? Er din hund overvægtig eller sund og i form?

Alle disse faktorer skal overvejes, når du vælger din hunds foder. Du bør også tage højde for tilgængeligheden og smagen af ​​det hundefoder, du køber. For eksempel er kibble den mest omkostningseffektive, men er den mindst velsmagende. Dåsemad er ret velsmagende, men giver ikke den hårde sprødhed, der hjælper din hunds tænder og tandkød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *