De huisdierenindustrie is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Mensen waarderen hun huisdieren als gezinsleden en de hondenkenner zijn bereid geld uit te geven aan dingen om hun huisdier gelukkig en gezond te houden. Een van de grootste categorieën onder hondenbenodigdheden is die van hondensnoepjes. Hoewel een bespreking van elk beschikbaar merk veel meer informatie zou bevatten dan een enkel artikel zou kunnen bevatten, kunnen we een kijkje nemen naar de verschillende soorten hondensnoepjes en de voor- en nadelen van elk.

Hondensnoepjes van ongelooide huid

Hondensnoepjes van de honden kenner Rawhide zijn erg populair onder hondenkenners. Deze zijn er in een breed scala aan vormen, van traditionele knopen en platte “oor” -vormen tot nieuwe variaties op honkbal- en tennisschoenen. Dit type traktatie duurt meestal iets langer, afhankelijk van de grootte van uw hond. Een kleine hond kan uren of zelfs dagen van zijn ongelooide huid genieten, terwijl een grotere een stevige tien minuten kauwtijd uit de traktatie haalt.

In tegenstelling tot de meeste hondenkoekjes, kunnen traktaties van ongelooide huid een grote afleiding zijn wanneer gasten arriveren. Zet je hond gewoon op een veilige plek en geef hem een ongelooide huid om zich op te concentreren. Als u ongelooide huiden niet te veel voert, blijft uw hond stil en bezig. Het enige nadeel is dat ongelooide huiden voor sommige honden gasproblemen kunnen veroorzaken die eigenaren zeer onaangenaam vinden.

Droge Koekjes Hondensnoepjes

Droge lekkernijen zijn meestal minder gasopwekkend en honden zijn er dol op. Het is een goed idee om slechts in zeldzame gevallen een droog koekje aan te bieden. Sommige honden kunnen er genoeg van krijgen en kieskeurig worden over hun snacks. Droge koekjes zijn ideaal voor op reis, omdat ze niet snel kapot gaan of uitsmeren en de temperatuur heeft er meestal niet veel invloed op. Ze blijven vers en klaar om gegeten te worden (mits je ze in een afgesloten bakje doet om oud worden te voorkomen).

Inmiddels hebben veel merken droge hondenkoekjes in alle soorten en maten. Sommigen voegen zelfs een menselijke draai toe door ze de vorm te geven van koekjes waar wij mensen van genieten. U kunt eenvoudig een maat vinden die geschikt is voor uw huisdier, of een groter koekje kopen en deze opsplitsen voor trainingsbeloningen.

Zachte hondensnoepjes

Veel honden houden van de textuur van zachte lekkernijen. Net als de eerste twee varianten, zijn deze verkrijgbaar in leuke vormen met een hondenthema, van spek- en vleesontwerpen tot basisbuizen, cirkels en blokjes. Het wordt over het algemeen afgeraden om uw huisdier te veel zachte koekjes te voeren. Deze kunnen de maag van uw hond van streek maken en gasproblemen veroorzaken (wat verre van prettig is).

Zachte hondensnoepjes zijn handig bij het trainen, omdat je ze gemakkelijk in elke gewenste maat kunt snijden. Geef uw hond een smakelijke beloning zonder hem te zwaar te maken of afhankelijk te maken van de beloning. Zorg ervoor dat u zachte hondensnoepjes in een luchtdichte verpakking bewaart en vermijd overmatige temperatuurschommelingen om ze zacht en stevig te houden.

Net als mensen hebben honden hun eigen smaakvoorkeuren. Overweeg om te wisselen tussen verschillende soorten lekkernijen om uw huisdier geïnteresseerd te houden. U hoeft niet een hele traktatie te geven als u op het gewicht van uw huisdier wilt letten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat lekkernijen precies dat zijn en niet mogen worden gebruikt als de dagelijkse maaltijden van uw huisdier. Met zoveel smaken, vormen en maten die er zijn, is het gemakkelijk om uw hond blij en goed beloond te houden!