Diverse palletstellingsystemen

Er zijn veel verschillende soorten palletstellingen en alle typen maken de opslag van gepalletiseerde materialen in horizontale rijen met meerdere niveaus Magazijnbakken mogelijk. In alle gevallen verhogen palletstellingen de opslagdichtheid van uw materialen, waarbij de minst dichte selectieve stellingen zijn en de dichtste de drive-in-stellingen. Palletstellingen zijn een alomtegenwoordig element in de meeste moderne magazijnen, productiefaciliteiten, winkelcentra en andere opslag- en distributiefaciliteiten.

Hieronder staan de 3 meest populaire versies die beschikbaar zijn…….

Selectieve palletstellingen – Het meest voorkomende type palletstellingen

Dit is het meest voorkomende type palletstellingen en biedt maximale opslagflexibiliteit en veelzijdigheid. Dit stellingsysteem biedt gemakkelijke toegang tot elke pallet en kan worden onderhouden door de meeste typen vorkheftrucks. Als flexibiliteit, snelheid en palletbeschikbaarheid uw belangrijkste criteria zijn, dan is dit relatief goedkope systeem een ideale oplossing. Hij kan worden ontworpen voor vrijwel elk palletformaat of -gewicht en kan op elk moment eenvoudig worden aangepast of verplaatst. Pallets zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen en kunnen afzonderlijk worden gelokaliseerd, benaderd en verplaatst, waardoor een snelle verwerking van gepalletiseerde goederen mogelijk wordt.

Wanneer u selectieve palletstellingen voor uw behoeften overweegt, zijn er verschillende parameters die u kunnen helpen bij het kiezen van het meest effectieve systeem. Er moet rekening worden gehouden met het type en de beperkingen van de vorkheftruck die u gebruikt, de hefhoogte, de draaicirkel en het laadvermogen van de vrachtwagen. Het gebouw waarin u uw opslagruimte opslaat, de vloerbelasting en de dakhoogte zijn van invloed op uw ontwerp en ook op de grootte en het gewicht van de pallets die u in de stellingen gaat opslaan.

Inrijstellingen – opslag met hoge dichtheid

Drive-In Palletstellingen zijn speciaal ontworpen voor de opslag met hoge dichtheid van gepalletiseerde, homogene producten om maximaal ruimtegebruik en economische magazijnopslag mogelijk te maken. Drive-In Racking kan worden gebruikt in een breed scala aan omgevingen en toepassingen, waaronder algemene magazijnen, koelopslag en distributiecentra, en biedt veel voordelen op het gebied van veiligheid, bediening en flexibiliteit. Dit is de goedkoopste oplossing voor palletopslag met hoge dichtheid en wordt kosteneffectief bediend door een reeks vorkheftrucks, waaronder contragewicht- en reachtrucks. Een ideaal systeem voor “last in”, “first out” (LIFO) opslag, normaal gesproken geschikt voor grote hoeveelheden van hetzelfde product.