Het verbaast me altijd dat FITNESS een miljardenindustrie is… Toch is een solide, beknopte en universele definitie van fitness moeilijk te fitness webshop bepalen.

Vraag gewoon iemand die deelneemt aan een fysiek fitnessprogramma, of zelfs iemand in de fitnessbranche, om u een duidelijke definitie van fitness te geven.

Je zult hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met de blik van een “hert gevangen in de koplampen”, vergezeld van onzinnig stamelen.

Als u wel een antwoord krijgt, zal dit hoogstwaarschijnlijk in de richting gaan van de specifieke capaciteiten van de gevraagde persoon.

Bijvoorbeeld…

Een marathonloper zal fitness definiëren in termen van spier- en cardiorespiratoir uithoudingsvermogen… Een gewichtheffer zal fitness definiëren in termen van absolute kracht… Een bodybuilder zal fitness definiëren in termen van spieromvang en -definitie… enz.

Maar de overgrote meerderheid van de mensen die deelnemen aan een fysiek fitheidsprogramma zijn geen professionele atleten die zich bezighouden met de verbetering van slechts één fysiek vermogen.

Daarom leidt het baseren van uw definitie van fitness op één specifieke fysieke vaardigheid niet tot een universele definitie van fitness.

Het is een feit dat het succes van uw fysieke fitheid wordt bepaald door uw definitie van fitheid… Neem dus even de tijd om ervoor te zorgen dat u een duidelijke fitnessdefinitie heeft.

Als je eenmaal ziet hoeveel een duidelijke definitie van fitness je fysieke training kan verbeteren, zul je je afvragen hoe je in het verleden ooit fysiek hebt getraind zonder.

Dus wat zou een universele definitie van fitness zijn voor iemand die fysiek wil trainen om een beter, allround mens te worden?

Ik ben blij dat je het vraagt… maar laten we het stap voor stap doen.

Hier is een GOEDE fitnessdefinitie…

De mate van competentie en vaardigheid om te presteren in ALLE fysieke capaciteiten van cardiorespiratoir uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, kracht, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans, nauwkeurigheid en taaiheid.

Ik hoor de kritiek van het atletische publiek al… Je kunt de prestaties van alle fysieke capaciteiten in deze fitnessdefinitie niet tegelijkertijd “maximaliseren”.

En ze hebben volkomen gelijk!

Fitness gaat niet over de ‘maximalisatie’ van één bepaalde fysieke vaardigheid op een bepaald moment, maar eerder over de ‘optimalisatie’ van alle fysieke vaardigheden op een bepaald moment.