Telkens wanneer een particulier een auto huurt bij een autoverhuurbedrijf, wordt hem gevraagd of hij de huurautoverzekering van het bedrijf wil Volkswagen Rotterdam toevoegen aan het contract voor het huren van de Toyota Rotterdam auto. Deze huurautoverzekering is ontworpen om de persoon die de auto huurt en het bedrijf dat de auto verhuurt te beschermen als er iets met het voertuig gebeurt terwijl het in het bezit van de huurder is. Veel mensen zijn er niet zeker van of de prijs van de huurautoverzekering de aangeboden dekking waard is en sommigen geloven dat hun huidige autoverzekering of de dekking van de huurautoverzekering die door veel creditcardmaatschappijen wordt aangeboden, voldoende is om het individu te beschermen tegen aansprakelijkheid als er iets gebeurt naar de huurauto zolang deze in hun bezit is. Voor sommige particulieren is de door het autoverhuurbedrijf aangeboden huurautoverzekering de beste optie voor dekking.

Er zijn verschillende soorten verzekeringen die zijn opgenomen in de huurautoverzekering die wordt aangeboden door de autoverhuurbedrijven. Het eerste type dekking is de schadevrijstelling, die een afstandsverklaring voor schade door een botsing, een kwijtschelding voor schade en een afstandsverklaring voor fysieke schade kan omvatten. Elk van deze vrijstellingen doet afstand van het recht van de verzekeringsmaatschappij om extra geld te innen van de persoon die de auto heeft gehuurd in het geval dat de auto beschadigd raakt terwijl hij in zijn bezit was. De Collision Damage Waiver beschermt de huurder in het geval dat de auto in botsing komt met een andere auto. De kwijtscheldingsverzekering beschermt het individu in het geval dat de auto of delen van de auto worden gestolen terwijl de auto in het bezit van de huurder is. De fysieke schadewavier beschermt het individu tegen aansprakelijkheid als de auto fysiek is beschadigd door andere bronnen dan een aanrijding, zoals van de weg af slippen en een boom raken of geraakt worden door een kapotte vrachtwagenband.

Een ander type verzekering dat door het autoverhuurbedrijf wordt aangeboden, is de dekking van persoonlijke aansprakelijkheid. Dit type verzekeringsdekking beschermt de persoon in het geval dat hij schade toebrengt aan een andere persoon, voertuig of eigendom tijdens het besturen van het voertuig dat hij van de autoverzekeringsmaatschappij heeft gehuurd. Persoonlijke ongevallenverzekering die door het bedrijf wordt aangeboden, biedt een eenmalige betaling in het geval dat u of een passagier in uw huurauto gewond raakt, verminkt of gedood wordt bij een auto-ongeluk waarbij de huurauto betrokken is. Het laatste type verzekeringsdekking dat doorgaans door de autoverhuurmaatschappij wordt aangeboden, is de verzekering van persoonlijke eigendommen. Dit zal betalen om alle persoonlijke eigendommen te vervangen die zijn verloren of gestolen uit het huurvoertuig terwijl het in het bezit van de huurder is. Elk van deze soorten verzekeringsdekking heeft specifieke beperkingen, dus het is het beste om de voorwaarden zorgvuldig te lezen bij het afsluiten van een verzekering bij het autoverhuurbedrijf.