I det rådande ekonomiska klimatet blir alternativa sätt att få pengar för att få pengarna att gå ihop med gästposter alltmer nödvändiga. Några loan alternativ inkluderar att låna pengar av vänner/släktingar; kontantförskott från arbetsgivare; pantsättning av personliga tillhörigheter och avlöningslån. Även känt som check-/kontantlån eller checklån med uppskjuten insättning, är avlöningsdagslånet det mest populära bland dessa. I takt med att avlöningsdagslån växt i popularitet vill fler och fler veta vad ett avlöningsdagslån är och om det är den economy rätta lösningen för deras situation. Ett avlöningsdagslån är ett kortfristigt lån utan säkerhet på allt från några hundra dollar till så mycket som femtonhundra dollar i vissa fall. En låntagare säkrar i allmänhet lånet genom att efter dejta en personlig check för en viss summa pengar som ska bokföras mot deras konto vid nästa betalningsperiod. Löndagslån är utformade för att hjälpa till i situationer när du behöver snabba pengar för att täcka en oväntad räkning eller en nödsituation tills dina pengar kommer igenom eller görs tillgängliga.

Ett avlöningsdagslån är INTE en revolverande kredit. Det är kortsiktigt och det är en nyckelfaktor i den här typen av lån. Tanken är att ta lånet för att täcka en liten gupp på vägen eller för att jämna ut eventuella ojämna ekonomiska kanter till nästa lönedag. Om du tänker på avlöningsdagslånet som ett sätt att reparera ett mycket större ekonomiskt problem, är rådet att SLUTA! Ett avlöningsdagslån kan skapa större problem på vägen när det används som en del av en övergripande orolig kassaflödessituation. Det viktigaste att komma ihåg om avlöningsdagslån är att de måste betalas tillbaka i tid för att slippa betala vansinniga avgifter som potentiellt kan vara lika med eller överstiga själva lånebeloppet! Det är förnyelsen av lånet och att inte betala tillbaka det i tid som kan skapa ett stort ekonomiskt dilemma för låntagaren. Återbetalningstiden kommer att variera mellan sex månader och tio år. Lån utan säkerhet erbjuds av traditionella finansiella institutioner som byggbolag och banker men också nyligen av de större stormarknadskedjorna. Ett lån utan säkerhet kan användas till nästan vad som helst – en lyxsemester, en ny bil, ett bröllop eller förbättringar av hemmet. Det är bra för människor som inte är husägare och inte kan få ett lån med säkerhet till exempel; en hyresgäst som bor i hyresrätt.

De flesta lån har en återbetalningstid på fyra till arton dagar beroende på de villkor som förhandlats fram med långivaren. Återbetalningsschemat och återbetalningssättet ordnas vid den tidpunkt då lånet betalas ut. Oftare än inte kommer låntagaren att gå med på att betala hela lånet kontant på eller före förfallodagen. Dessutom kan vissa långivare välja att samla in på lånet genom att sätta in låntagarens efterdaterade check på hans/hennes bankkonto på ett ömsesidigt överenskommet datum. Med avlöningsdagslån tillkommer en fast ränta som beräknas som återbetalning på varje utbetalt lån. Den genomsnittliga kursen är $15,00 till $20,00 dollar per $100,00 dollar lånad. På grund av den snabba handläggningstiden för avlöningsdagslån är den årliga procentsatsen (APR) i allmänhet mycket hög. Det är inte ovanligt att (APR) är 100 %, 200 % eller till och med så hög som 400 % i vissa fall.