Ik zou me hier concentreren op één specifiek project, trouwens een vroeg project uit 2003, aangezien de locatie, klant, grootte en status het beste A.G.A Terras beschrijven hoe het is om te werken aan het ontwerpen en bouwen van een dakterras in het centrum van Londen.

In het voorjaar van 2003 belde Simon Howard me op om zijn enorme dakterras van 250 vierkante meter op de 7e verdieping van Bridge House, aan de St George Wharf, aan de Vauxhall Bridge te behandelen. Het was en is nog steeds een van de meest verbazingwekkende dingen die me ooit zijn gevraagd te doen. De logistiek, de beperkingen, de visie, de kosten – waren allemaal van Simon, ik heb gewoon een krabbel op een stuk papier gemaakt. Hij stelde me voor aan het meubelliftbedrijf dat alle spullen naar boven kon brengen. En gelukkig had ik Phil die zijn team mee kon nemen en drie maanden lang, juli-oktober 2003, aan dit project kon deelnemen. Simon verkocht het huis in 2007 en sindsdien had ik het geluk om dit jaar in april opnieuw te bezoeken toen de huidige eigenaar me online zag en vroeg me om wat opknapwerk uit te voeren. Het terras, naalden om te zeggen, neemt elke dag de stormachtige zuidwestelijke wind op die vanuit Battersea binnenkomt, de zon beukt, dan wordt de schaduw dicht van de hoge gebouwen eromheen; en het wordt volledig over het hoofd gezien door iedereen die in de toren ernaast woont. Maar… De uitzichten zijn waarschijnlijk ongeëvenaard, de zonsondergangen zijn verbluffend en het gevoel is volledig filmisch – elke dag van het jaar een Bond-film – en niet alleen omdat het MI6-gebouw zich precies aan de rechterkant bevindt…