La oss innse det. Uansett hvilken type virksomhet du driver med, går folk til Internett for å finne deg. Enten du er gullsmed, sportsbutikk eller arkitekt, leter folk etter deg på nettet, og de leter sannsynligvis etter anmeldelser også. Google har mestret søketerritoriet, men det er andre steder reviewgorilla.co.no du kan finne inn og ut av operasjonen din. Og du vil at de skal finne noe de liker.

Visste du…

Business 2 Community la ut en liste over 103 overbevisende sosiale medier-statistikker i november 2013. De største takeawayene?

97 % av alle forbrukere søker etter lokale bedrifter på nettet

72 % av voksne Internett-brukere i USA er aktive på minst ett sosialt nettverk

68 % av forbrukerne sjekker ut selskaper på sosiale nettverkssider før de kjøper

Gode ​​anmeldelser vil oppmuntre forbrukere til å velge deg. Hvis anmeldelsene dine ikke er så populære, fortsetter de å google til de finner de som er det. Tross alt, før de bruker sine hardt opptjente penger på tjenestene dine, vil de vite at du er verdt det.

Gode ​​anmeldelser Draw a Crowd

Hva sier publikum om deg? Oppfattes merkevaren din positivt? En Zendesk-undersøkelse utført i fjor fant at 86 prosent av forbrukerne hevder å være påvirket av negative nettanmeldelser. Så hva kan du gjøre? Du må vite hva som skal til for å bli sentrum for oppmerksomheten. Du må vite hvordan forbrukerne tenker og hva som får dem til å handle.

Vi lever ikke lenger i en verden der bedrifter søker å oppdage hva kunder tenker ved å bombardere dem med annonser. Å ha en online tilstedeværelse er et must for små bedrifter, og en hovedingrediens for suksess. Å være aktiv i sosiale medier er enda mer avgjørende for din suksess. Kundene dine er avhengige av sosiale medier for å anbefale bedriften din og dekke kundeservicebehov. I den sosiale verden forteller kunder nå bedrifter hva de vil ha, og det er opp til deg å lytte til hva de sier. Det er en vanskelig virksomhet og krever en grundig strategi. Så hva er nøkkelen til å engasjere en kundebase?

Be om anmeldelser

Det er mange mennesker som er klare til å si gode ting om virksomheten din, og du bør sørge for at de gjør det. De fleste kunder forstår viktigheten av omdømme på nettet og hjelper deg gjerne så lenge du gjør det enkelt for dem. Oppmuntre kunder til å anmelde bedriften din. Arbeid med et profesjonelt SEO-selskap som kan utvikle en kampanje som driver kunder til Internett med deres positive tilbakemeldinger klare til å bli delt.

Følg reglene

Når det gjelder anmeldelser, hva er reglene? Du kan selvsagt ikke betale noen eller tilby insentiver for positive anmeldelser på nett. Ikke poser som kunde og legg inn en god anmeldelse. Dette er helt klart uetisk, og det vil innhente deg. Det samme gjelder for å lage falske profiler for å kritisere konkurrenter.

Håndtere misfornøyde kunder

Konfronter misfornøyde kunder direkte og løs problemet. Sørg for å holde deg oppdatert på alle anmeldelsesplattformer, for det er verre enn at en misfornøyd kunde sier sin mening, at alle hører om det bortsett fra deg.

Utfør følgende trinn:

Vær tilgjengelig. Hold en sterk tilstedeværelse på nettet og oppmuntre brukere til å kontakte deg direkte.

Svar raskt. Du vil at kunden skal vite at du tar klagen deres på alvor, så et raskt svar vil gjøre nettopp det.

Ha en privat samtale. Det er mye mer effektivt å sende en gjennomtenkt personlig melding enn å legge inn en upersonlig kommentar på en nettside. Uansett om bedriften din tok feil eller ikke, be om unnskyldning og vurder å gi butikkkreditt eller rabatt.

Sosial aktivitet på sosiale medier. Samhandle med følgerne dine. Tross alt fulgte de deg fordi de var interessert i tjenestene eller produktene dine. Du kan vise dem at du bryr deg ved å samhandle med dem. Svar på spørsmål. Svar på kommentarer. Og finn ut hva annet de ønsker å høre om.

Bunnlinjen

I næringslivet er omdømme alt. Joda, arbeidet ditt kan tale for seg selv, men “jungeltelegrafen” går langt med forbrukere når de tar kjøpsbeslutninger. Når folk søker på nettet etter anmeldelser om et selskap eller et produkt, vil du at de skal se ditt beste. I den digitale verdenen hvor du blir dømt av ditt online rykte, er det nå på tide å ta kontroll over det.