Metal Venetianer är ekonomiska. De är lätta att montera och kan förändra utseendet, känslan och stämningen i rummet helt. De apelsiner och bruna kan inleda hösten eller de svala gröna kan antyda vår. De varma röda och gula färgerna kan replikera sommarvärmen i rummet och de blå och vita kan påminna en om vinterns snöfall. Färgerna kan blandas och matchas för att skapa önskad effekt. Man skulle kunna leva med sommarvärmen medan vinterns kyliga vindar blåser ute eller sola sig i vårens skönhet medan hösten gör träden kala. Det är därför inte konstigt att persienner i metall är de mest populära persiennerna och den bästsäljande fönsterbehandlingen. persienner

Persiennernas spjälor kan variera i storlek. Populära lamellbredder är 16 mm, 25 mm, 35 mm och 50 mm. Lamellerna är gjorda av åtta gauge aluminium som är testad för styrka och hållbarhet. Persiennerna är också försedda med krocksäkra sladdlås, bakade i emaljfinish och är kända för den enkla ljusstyrningen och integriteten.

Den metalliska finishen på persienner är hisnande. Persienner sträcker sig från borstad aluminium, silver, spegel och krom till djupa och levande färger och mönster. Perforerade lameller som är intrikat placerade används för att skapa mönster av ljus och skugga i rummet. Metall persienner är också skapade för att ge en träeffekt. Materialet finns i fem nyanser och finns i 25 mm och 50 mm spånbredder.

Ondulette rullgardinen är en rullgardin som är dekorativ. Lamellerna skärs och vävs till en mängd olika mönster som skapar vackra effekter. Designen inkluderar hav, öken, dal, kub, våg, fiskben, bågar, diamant och drake. Dessa persienner finns också i ett brett utbud av färger. Dessa persienner kommer med flera typer av styralternativ.

Det enklaste av dessa är sladdsystemet. Varje rullgardin har en lina för att höja rullgardinen och en lutningsstav i nylon som kan vridas för att luta lamellerna. Monokommandosystemet är ett växelstyrt system som styrs av en kedja. När kedjan dras åt ett håll sänks persiennen. När det drog åt andra hållet kommer spjälorna att lutas och rullgardinen höjs. Det är ett finare kontrollsystem än linsystemet eftersom det är ett enda system, som hjälper till att höja eller sänka gardinen.

Vissa persienner kommer med ett elektriskt system. Det elektriska systemet kan vara batteridrivet eller strömdrivet. Den batteridrivna versionen av den elektriska persiennen är billigare än den elektriska. Den har också fördelen att den inte har några transformatorer och ledningar att dölja. Batteritiltversionen har en fjärrkontroll som drivs av ett batteri som är gömt bakom persiennen. Fjärrhandenheten kan användas för att luta lamellerna. Höjning och sänkning av persiennen är manuell. Persienner som har full elektrisk effekt tillåter sänkning/höjning och lutning av persiennen med hjälp av fjärrkontrollen eller omkopplaren.

Underhåll av persienner i metall är enkelt. Man måste dock vara försiktig när man hanterar persienner av metall som är målade. Försiktighet måste iakttas så att spjälorna inte smäller och slår mot varandra så att färgen spricker. Slitna eller repade lameller kommer att utsättas för frätande element och fukt och detta minskar produktens livslängd.

Persiennen ska aldrig skjutas åt sidan eller lamellerna tvingas åt sidan av personer som försöker kika runt persiennen till utsidan. Detta kan göra att spjälorna böjas och skrynklas permanent, vilket permanent förstör utseendet och känslan av fönsterbehandlingen. Det kan också visa sig bli väldigt dyrt, eftersom hela persiennen måste demonteras och sättas ihop igen med nya lameller som ersätter de skadade.

Persiennerna kan enkelt rengöras med hjälp av dammsugaren. Lamellerna ska vara helt stängda innan rengöringen påbörjas. Dammsugningen ska börja längst upp på persiennen och gradvis gå ner till botten. Persiennen ska hållas stadigt med ena handen medan rengöringen görs med den andra handen. Under processen ska persiennen inte pressas mot träverket eller gnuggas grovt. Med hjälp av dammborsten bör några lameller borstas försiktigt. När hela persiennen har rengjorts ska lamellerna lutas stängda åt andra hållet och hela operationen ska upprepas nu när man arbetar nerifrån och upp.

Persiennerna kan även rengöras med en mjuk torr trasa. Våt trasa är inte att rekommendera eftersom det kommer att lämna persiennen strimmig och smutsig. Alternativt kan rengöringen göras med mjuka rena handskar av bomull som bärs på händerna på städaren.

Tillverkare av persienner av metall kräver bredd och droppinformation för att anpassa fönsterbehandlingarna. Bredden mäts på två eller tre ställen och minimibredden registreras. Mätningen måste ta hänsyn till dado-skenorna, brickorna och så vidare och mätningen måste ske mellan dessa två punkter. Fallet ska också mätas på två eller tre ställen med hänsyn till eventuella sluttande eller ojämna fönsterbrädor.

Om Metal Venetian ska monteras utanför fönstrets urtag, t